Fläskfilé med "potatiskaka"
(Till 3-4 pers)
Till "potatiskakorna" behöver du:
2 st Bakpotatisar
½ liten fpk (50 g) Creme bonjour - vitlök/extra vitlök
200 g Lätt creme fraiche
2 dl Riven ost
½ Röd lök
ca 1-2 dl Förvällda kantareller
1 dl Olivolja/matolja
Vitlök
Svartpeppar
Salt
Basilika
Till köttet behöver du:
1 Fläskfilé
1-2 msk Soya
1 dl Matolja
Vitlök
Basilika
Salt
Så gör du:
Börja med att putsa köttet och dela filén på 3.
Blanda soya, matolja, hackad basilika, pressad vitlök och salt till en marinad
där du sedan lägger ner köttet och låter de ligga en stund.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisarna på längden i ca 1 cm tjocka skivor
och lägg på smörpappar på en plåt.
Blanda olivoljan/matoljan, pressad vitlök, hackad basilika, svartpeppar & salt
och pensla sedan potatisen på båda sidor med det.
Blanda Bonjour, creme fraiche, kantareller, hackad rödlök & salt,
ställ de åt sidan.
Bryn på kötten så att de får färg men inte så att de blir genomstekt,
lägg de sedan i en ungsform med lite vatten i botten.
Ställ plåten med potatisen i mitten av ugnen
och ugnsformen med köttet på gallret under plåten.
Efter ca 10 min, vänd på potatisen och efter ca 10 min till ta ut potatisen
och fördela krämen med bonjour, kantareller m.m på och toppa med riven ost.
Ställ tillbaka i ugnen och låt stå tills osten & potatisen fått färg.
Köttet brukar vara "genomstekt" och saftigt då!
(jag gör alltid kött på dehär viset, de blir så mkt godare)
Om man vill ha lite rött/rosa kött är de ju bara att ta ut lite innan.
Skiva sedan köttet och servera :)
Jag gjorde en tomatsallad till, de va riktigt gott faktiskt :)
BON APPÉTIT! ;D
Meeen gudars så gott! Det lät alles perfekt mat för en tjejkväll, med lite vin och galet sällskap! :) Det var dgas för en sån kväll snart :D