Chokladmousse
(Recept taget ur Buffétidning)
Till 5-6 pers
Du behöver:
100 g Mjölkchoklad
(Tycker personligen att man kan välja vilken som helst, ta en favorit, mint? apelsin? nöt?)
1 ½ Gelantinblad
3/4 dl + 2 dl Vispgrädde
2 Äggulor
1/2 dl Florsocker
Så gör du:
1. Lägg i gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
Dela chokladen i små bitar och lägg dom i en bunke.
2. Koka upp 3/4 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå ca 5 min.
Rör till en slät kräm.
Ta upp gelantinet ur vattnet. Lägg i en liten kastrull och smält försiktigt ,
tillsätt ev 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något.
Blanda i gelantinet i chokladkrämen.
3. Vispa 2 dl grädde, inte för hårt.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt.
Blanda därefter i den vispade grädden.
Fördela i 5-6 små glas lr portionsformar.
Låt stå i kylen 2-3 timmar.
Servera med ex hallon (supergott) :D