Banoffe paj

Du behöver:
200 g Digestive
100 g Smält smör
2-3 Skivade bananer
2 ½ dl Mellangrädde/Grädde
1 burk Kondenserad mjölk
25 gr Mörk choklad


Så gör du:
Lägg den kondenserade mjölken (oöppnad burk) i en kastrull och täck den med vatten,
låt koka i 3 timmar,
fyll på med vatten undan för undan.
Smula kexen och blanda med de smälta smöret, tryck ut i en form. Ställ kallt.
Kyl den kondenserade mjölken i kallt vatten.
Bre sedan ut den över skalet och skiva sedan banan ovanpå.
Vispa grädden och bre över.
Garnera med riven choklad på toppen.


Tips!
Jag gjorde iordning "skalet" och kokade burken dagen innan
så öppnade jag den dagen efter och bredde på på skalet.
Sen hade jag på banan, grädde och choklad precis innan servering.

För er som aldrig hört talas om kondenserad mjölk som mig :P
Så blir de som gräddkola när man har kokat den, jättegod!
Ni hittar den iaf vid bakgrejerna :)

SUPERGOD! ;)



(bild lånad från svt.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0