Fläskfilé med "kantarellstuvning"
(Orginalrecept med köttfärsbiffar)
Ingredienser
500 g blandfärs
1 1 st ägg
2 2 skivor vitt bröd, utan kanter
1.5 1.5 dl mjölk
1 1 st finhackad gul lök
1 1 tsk flingsalt
1 1 krm malen peppar
0.5 0.5 msk ½ msk smsmör ½ msk vanlig rapsolja till stekning
Topping
1 kantareller, 350 g
1 skalad schalottenlök
2 st hela skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
1 st äggula
2 dl riven parmesanost
1 msk 1 msk smör
(Mitt recept)
(Till 3-4 pers)
Du behöver:
1 Fläskfilé (+ Salt & grillkrydda)
ca 2-3 dl (i dehär fallet förvällda) Kantareller
½ Röd lök
2 Vitlöksklyftor
½ Burk creme fraiche (2 dl-burk)
1 Äggula
1 Påse riven västerbottenost
1 fpk Matlagningsgrädde
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Dela fläskfilén på 4.
Krydda med grillkrydda (all around krydda) & salt.
Bryn på bitarna ganska mkt så att dom får färg,
lägg dom sedan i en ungsform med lite vatten i botten
& låt dom "puttra" i ca 20-25 min.
Under tiden kan hacka rödlöken, pressa vitlöken & blanda ihop de
med kantarellerna, osten, äggulan & creme fraichen.
När köttet har "puttrat" i 20-25 min tar du ut formen
och ha på all röra över köttet & häll sedan över matlagningsgrädden.
Ställ in i ugnen ytterligare ca 15 min tills osten har smält & fått lite färg.
Servera med ex klyftpotatis! :)
Ååh vad gott det såg ut :D! Det receptet ska jag stjäla :D
Jag lagar detta just nu ! De luktar supergott och de vattnas redan i munnen ! Hoppas de är lika gott som de ser ut :D Tack för receptet ! :)