Tips på mat nr 2 - Fläskfilé i senapssås
Dehär blev dagens middag och FY FAAAN va gott det var om jag får säga det själv!!
Godaste på länge faktiskt :P
Jag tycker inte äns om senap att äta på korv lr så men i mat & just denhär maten är det suupergott!!!
Jag utgick från dehär receptet:
Du behöver:
4 portioner
-
600 g fläskfilé
-
1 gul lök
-
1 klyfta vitlök
-
2 msk olivolja
-
1 tsk salt
-
1 krm peppar
-
2 dl grädde
-
1 dl vatten
-
2 msk flytande kalvfond
-
2 msk fransk senap
-
1 msk majsstärkelse
Såhär gör du:
-
Förbered potatistillbehör och grönsaker att koka till.
-
Putsa köttet och skär det i skivor. Skala och hacka lök och vitlök.
-
Bryn fläskfile i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med salt och peppar.
-
Vispa ihop grädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3 ? 5 minuter.
-
Servera klyftpotatis, pressad potatis eller färskpotatis.
-
Kokta grönsaker som gröna bönor, vårmorötter och vårlök passar till.
Men såhär gjorde jag:
Du behöver:
500 g Fläskfilé
1 Gul lök
1 ganska stor Vitlöksklyfta
4 dl Vispgrädde (mkt sås ska det vara :)
4 msk Frank senap
1 Köttbuljongtärning
Salt & Peppar
Så gör du:
Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
"Banka"/platta ut fläskfiléskivorna, salta och peppra (svartpeppar).
Hacka löken.
Bryn på fläskfilén, bara så att den får färg.
Jag fick inte plats med fläskfilen så jag "brynde" i två omgångar och la sedan fläskfilén åt sidan
för att sedan bryna på löken.
När jag brynt löken hade jag i fläskfilen igen och slog på grädden, hade i senapen, buljongen
och pressade i vitlöken.
Låt puttra i 15-20 min på svag värme tills den blir krämig.
Vi hade potatiskroketter & broccoli (W´s favorit :) till.
Supergott att platta till kroketterna i den goda såsen, mmmmmh :P hehe.
Lycka till nu! :D
(jag har tyvärr ingen bild så jag letade på en passande :)
Kommentarer
Postat av: Sara
de där lät supergott! kanske de blir söndagsmiddagen :D
Postat av: Sara
ja, jag ska nog göra de tror jag :)
Trackback